?

Log in

No account? Create an account
Historiegillets första höstmöte 2006 - Ainulindale

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> Profile

September 28th, 2006


Previous Entry Share Next Entry
zappo
09:18 pm - Historiegillets första höstmöte 2006
Vi vänner, vi lyckliga få -- Spirea, Gwindor och jag -- träffades på Café Cellon efter att ha blivit halvt dränkta av ett överraskningsskyfall.

Efter att ha återhämtat oss med pajer och jättesallader talade vi om vad vi kan tänkas vilja göra under hösten.

Först och främst glesar vi ut träffarna till en gång i månaden sisådär. Tisdagar verkar passa folk bra och är dessutom än så länge ganska lediga från andra gillesaktiviteter.

För att dra igång Ainulindalë tänkte vi börja med en publikmagnet. På Halloween, dvs tisdagen den 31 oktober, ser vi "The Two Towers" -- en interaktiv filmkväll. Vad gillar vi, vad är hemskt, varför tycker vi det, etc. Vi gjorde ju likadant med den första filmen i slutet av våren och det var riktigt lyckat. Under samtalet ikväll kom vi fram till att det finns betydligt mycket mer att ha åsikter om i tvåan än i ettan, så det kan bli riktigt livat.

Efter det kan vi kanske titta närmare på Andra Åldern, som har hamnat lite på undantag i diskussionerna om Midgård. Då Christopher Tolkien tänker ge ut en ny utgåva om Húrins barn (länkar finns lite varstans), är detta såklart ett givet ämne för en annan träff. Förslagsvis läser vi då lite grann i "Silmarillion" eller "Unfinished Tales" eller andra delar av "History Of Middle-earth", för att få lite olika perspektiv på denna storslagna historia.

Väl mött!

(3 comments | Leave a comment)

Comments:


From:asynja_lofn
Date:October 10th, 2006 09:36 pm (UTC)
(Link)
Yay! Filmkväll hos mig! Ska bara se till att projektorn är uppe tills dess och att jag kan hantera den... :)
[User Picture]
From:zappo
Date:October 11th, 2006 09:01 am (UTC)
(Link)
Hoppas det fortfarande är OK att vi är hos dig, annars får vi hitta nån annanstans att kasta tomater på skärmen titta på TV. Right?
From:asynja_lofn
Date:October 16th, 2006 06:43 am (UTC)
(Link)
givetvis är vi hos mig - under förutsättning att vi INTE kastar några tomater...jag tror inte att Erion går med på att vi kastar mat på hans utrustning... ;)

> Go to Top
LiveJournal.com